InterjúHIBÁK, MELYEKET A PÁLYÁZÓK MINDENKÉPPEN KERÜLJENEK EL

 

 1. A pályázó felkészületlenül érkezik az interjúra
  A pályázó az interjú előtt nem tájékozódik a megpályázott vállalatról és a munkakörről. Felkészületlensége azt sugallja, hogy nem kellőképpen motivált az állás elnyerésére, figyelme az álláskeresésben szétforgácsolódik, nem bízik igazán az állás elnyerésében.
 2. Az önéletrajz meghamisítása
  Ritkán fordul elő, a pályázók néha azonban az önéletrajzot "kozmetikázzák".
  Ha kiderül, hogy a pályázó valótlan adatokat szerepeltet az önéletrajzban, akkor a pályázó azonnal elveszti az alkalmazás lehetőségét, de a tények megszépítése is a bizalom megrendüléséhez vezethet.
 3. A kudarcok eltussolása
  A pályafutás során előforduló esetleges kudarc hozzájárulhat a pályázó fejlődéséhez, beismerése korrekt viselkedés, annak elfedése viszont tisztességtelen. Ha kiderül, hogy a pályázó elhallgatta a kudarcot, az állás elnyerésének esélyét azonnal elveszti, és megrendül a tanácsadó bizalma is, ami meghiúsítja a további együttműködés lehetőségét.
 4. A jelenlegi kereset nem tényszerű bemutatása
  A pályázók tárgyalási pozíciójuk erősítése céljából a korábbi munkahelyen elért keresetet nem tényszerűen mutatják be. A tanácsadók általában tisztában vannak a juttatási rendszerekkel és a nem valós, következetlen adatközlés megbosszulhatja magát, ugyanis a feltétlen bizalom elvesztéséhez vezet.
 5. A pályázó az állásajánlatot a jelenlegi munkakör megerősítéséhez használja fel
  A pályázók néha az állásajánlatot jelenlegi pozíciójuk erősítéséhez és kereseti helyzetük javítására használják fel. Nem tanácsos, visszaüthet: a munkaadók nem kedvelik a "zsarolást" még finom formában sem és a tanácsadók a pályázóval egy ilyen eset után többé nem foglalkoznak.
 6. Az állásajánlatot a pályázó piaci értékének tesztelésére használja
  A pályázó - miután a tanácsadó jelentős energiát fordított a projektre - a szerződés aláírása előtt hirtelen visszalép, kiderül, hogy csak piaci árfolyamát szerette volna megismerni. A pályázó elveszti a jövőbeni együttműködés esélyeit a tanácsadóval. Ha kíváncsi arra, hogy tudása, tapasztalata mennyit ér a piacon kérdezze meg a tanácsadótól. Biztosan számíthat együttműködésre.