IMPC a IV. FMH Állásbörzén


Idén az IMPC is részt vett a IV. Fehér Megyei Hírlap Állásbörzén a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban. A börzén a közel 30 kiállító vállalat mellett, az IMPC a rendkívül népszerű Karriersarokkal várta az álláskeresőket.
Az utóbbi években jelentős változás következett be a munkaerőpiacon. Néhány évvel ezelőtt a munkavállalóknak okozott nehézséget az elhelyezkedés, ma már a munkaadóknak okoz jelentős fejtörést a nyitott pozíciók megfelelő szakemberrel való betöltése. A munkanélküliség az országban 4 százalék alá csökkent, míg a fiatalok és pályakezdők körében ez a szám több mint a kétszerese, 9 százalék. A frissen végzettek gyakran több mint egy évig nem találnak állást maguknak. Ebben a piaci helyzetben munkaadóknak kihívást jelent a megfelelő munkaerő megtalálása. Az állásbörze remek alkalom volt a munkaadók és az álláskeresők találkozására. A személyes találkozás alkalmával a munkakeresők átfogó képet kaphattak a vállalatokról és a pozíciókról egyaránt. Kiváló lehetőség volt a pályakezdők számára, akik megismerhették a megye jelentős vállalatait, a kiállítók több mint ezer pozíciót kínáltak. A pályaelhagyók és pályamódosítók is megismerkedhettek kedvező lehetőségekkel, valamint a karrierjük következő állomást építő szakembereknek is remek alkalom volt az állásbörze.
A karriersarokba látogatók hasznos tanácsokat kaptak az önéletrajz összeállításához, profi fotós készített portré képet a CV-hez. A jól felépített önéletrajz az első lépés a sikeres álláskereséshez. Cégünk friss állásajánlatokkal, karrier tanácsadással, önismereti és self-branding tippekkel várta a látogatókat.